Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Het platform van XA Flow!

In de wereld van recruitment zijn veel veranderingen gaande. Het zoeken en vinden van echte talenten wordt steeds lastiger. Daarnaast worden er steeds meer verschillende automatische oplossingen en software bedacht om het proces gemakkelijker te maken. Al deze verschillende oplossingen en platformen kunnen het voor u juist ingewikkelder maken. Wilt u verschillende soorten recruitment software koppelen? Dat kan met het integratieplatform van XA Flow.

Het platform

Een integratieplatform voor uw software

Automatisering van randzaken kan veel winst opleveren voor uw organisatie. Uw medewerkers kunnen zich weer focussen op hun kerntaken. Als het gaat om recruitment, kunnen uw recruiters zich focussen op mensen, om zo een langdurige en duurzame relatie op te bouwen. Daarnaast is het automatiseren van manuele, tijdrovende processen een manier om uw productiviteit te verhogen. U kunt het integratieplatform van XA Flow inzetten waar u hier het meeste baat bij hebt.

Software integraties met XA Flow

Het optimaliseren van uw recruitmentprocessen is wat wij met onze softwareoplossing XA Flow doen! Wij kijken met een frisse en objectieve blik bij uw organisatie naar binnen, brengen knelpunten overzichtelijk in kaart en bieden praktische digitale oplossingen om uw organisatie efficiënter en effectiever te laten functioneren.

XA Flow is een softwareoplossing die gemakkelijk te implementeren is. Doordat het platform softwareonafhankelijk is, kan het platform gemakkelijk gekoppeld worden aan uw eigen pakketten en tools. Zo kunt u optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van verschillende platformen, communicatietools en informatiebronnen.

Om te werken met deze software heeft u geen programmeerkennis nodig. De software is eenvoudig in gebruik en geschikt voor ieder bedrijf. Daarnaast is de opslag van het platform cloud based. Uw gegevens worden veilig opgeslagen, volgens de geldende wet- en regelgeving. Ook de overheid maakt gebruik van onze diensten.

Mogelijkheden voor uw organisatie

Iedere organisatie kan baat hebben bij een platform om systemen te integreren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op via de telefoon, stel ons online uw vraag of laat een terugbelverzoek achter. Onze consultants komen graag bij u langs om de mogelijkheden van XA Flow aan u te tonen. Natuurlijk bent u ook welkom in ons kantoor in Amersfoort voor een demonstratie.

Mogen wij uw recruitment software koppelen of kunnen wij u op een andere manier helpen? Wij horen graag van u en werken hard om u tevreden te stellen.

placeholder
Al uw systemen laten samenwerken?

Voordat we met XA Flow gingen werken, werkten we met allerlei losse systemen. En die wilden we integreren om zo efficiënte en optimale processen te realiseren!

Bas Lissenberg - Proces Adviseur
placeholder

Koppelingen

XA Flow werkt op basis van API integraties. API staat voor Application Programming Interface. Een API maakt het mogelijk om andere systemen en software een ‘ingang’ tot een bepaald systeem te bieden. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en data uitwisselen. Om een API simpel uit te leggen, maken we weleens de vergelijking met een stekker en een stekkerdoos. Een stekkerdoos kunt u zien als het systeem of de software. De stekker kunt u in dit geval zien als de API. Als de stekker in de stekkerdoos past, dan kunnen ze met elkaar communiceren.

 

placeholder

Quickscan

U wilt kosten besparen en uw productiviteit verhogen, maar u weet niet waar te beginnen? U vermoedt de aanwezigheid van knelpunten in bedrijfsprocessen, maar u kunt de oorzaak niet achterhalen? In deze gevallen kan onze Quickscan een uitstekend instrument zijn om de besparings- en/of het verbeterpotentieel in kaart te brengen. Sterker nog: we observeren, analyseren, brengen processen en mensen visueel in kaart en uiteindelijk presenteren we de bevindingen en oplossingen!

Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met een van onze consultants, 033 - 4545050.

Moet ik afscheid nemen van mijn huidige software?

Nee, dat hoeft u niet!

De kracht van XA Flow is juist dat u al uw softwarepakketten, applicaties, favoriete apps, online diensten en big data bronnen op een eenvoudige manier met elkaar kunt laten samenwerken. Hier heeft u geen programmeer- of ontwikkelkennis voor nodig. U kunt gebruik maken van kant en klare connectors (API koppelingen) uit onze Marketplace of met behulp van onze Wizard in slechts enkele stappen een eigen connector toevoegen.

Voorbeeld:
Stel, u bent directeur/eigenaar van een uitzendbureau. In dat bedrijf wordt gebruik gemaakt van een planningsapplicatie en een urenregistratie app waarin uw medewerkers de gewerkte uren kunnen bijhouden.

Die systemen werken in de basis goed, maar het probleem is dat ze niet met elkaar gekoppeld zijn. Daarom kost het uw collega’s veel tijd om uren vanuit de urenregistratie app handmatig in het planningssysteem in te voeren (of andersom).

Frustratie alom: u heeft namelijk fors geïnvesteerd in twee softwarepakketten die niet met elkaar communiceren.

Sommige bedrijven gebruiken echter wel 5 tot 10 verschillende software pakketten die allemaal onafhankelijk van elkaar werken. Pakketten die niet met elkaar gekoppeld zijn, maar waarin wel (gedeeltelijk) dezelfde data wordt gebruikt. Dat betekent vaak dat er veel data handmatig ingevoerd moet worden. Dat zorgt voor frustraties en ergernissen.

Met XA Flow horen deze ergernissen tot het verleden. Met XA Flow koppelt u deze systemen namelijk moeiteloos aan elkaar door middel van connectoren, waardoor de systemen ineens wel met elkaar kunnen communiceren en data geautomatiseerd wordt uitgewisseld. Kortom: minder tijd, lagere kosten en een hogere productiviteit!

 

In wat voor branches is XA Flow actief?

XA Flow is toepasbaar in iedere organisatie. Onze focus ligt echter sterk op de recruitment sector. Tot onze referenten horen gerenommeerde bedrijven en instellingen. Wat al deze bedrijven en instellingen met elkaar gemeen hebben? Ze hadden verschillende softwarepakketten in huis die niet goed op elkaar waren afgestemd en/of papier intensieve processen. Daardoor was er sprake van veel verspilling in processen (zowel in arbeidstijd als geld).

Bij veel van deze organisaties en instellingen zijn wij gestart met een Quickscan. De scan brengt snel en overzichtelijk in beeld wat er verbeterd kan worden én wat deze verbeteringen opleveren. Zo is onze Quickscan het perfecte startpunt van iedere verbeterreis!

 

 

Hoe werkt een Quickscan?

Iedere organisatie en afdeling is anders. Daarom is de exacte aanpak van onze Quickscan altijd maatwerk. Samen bepalen we de scope van de scan en de beoogde resultaten. Draagkracht binnen de organisatie is essentieel, daarom nemen we ook voldoende tijd om alle betrokkenen vooraf goed te informeren tijdens een kick-off bijeenkomst. Vervolgens gaan we aan de slag; we observeren, analyseren, brengen processen en mensen visueel in kaart en uiteindelijk presenteren we de bevindingen.

Maar, hier eindigt onze Quickscan niet. Op dit punt hebben we in kaart gebracht wat het verbeterpotentieel is. Nu is het tijd om de afdeling of organisatie écht op weg te helpen. Dat doen we door middel van een Business Case en een plan voor de verbeterreis. We laten dus niet alleen zien wat er beter kan, maar ook hoe de beste resultaten bereikt worden.

Wat zijn connectoren (connectors)?

Een connector is in feite een kant-en-klare API koppeling. API staat voor Application Programming Interface. Een API maakt het mogelijk om andere systemen en software een ‘ingang’ tot een bepaald systeem te bieden. Met deze ingang kunnen verschillende systemen met elkaar communiceren en gegevens uitwisselen.

Om een API simpel uit te leggen, maken we weleens de vergelijking met een stekker en een stekkerdoos. Een stekkerdoos kunt u zien als het systeem of de software. De stekker kunt u in dit geval zien als de API. Als de stekker in de stekkerdoos past, dan kunnen ze met elkaar communiceren.

 

 

Hoe werkt een connector?

Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een connector (API) om het andere systeem aan te spreken. Via de connector worden dan de benodigde gegevens uitgewisseld. Een API is volledig flexibel te ontwikkelen. Dat betekent dat er praktisch geen limieten zitten aan hoe open u de deur wilt zetten.

Binnen XA Flow heeft u toegang tot een uitgebreide Marketplace met daarin tal van connectoren. Daarnaast kunt u - zonder dat u hier programmeerkennis voor nodig heeft - met behulp van een duidelijke Wizard zelf een connector toevoegen. Heeft u hier liever geen omkijken naar? Geen enkel probleem, onze XA Flow consultants helpen u graag op weg. Het op maat maken van een connector duurt gemiddeld 1 - 3 dagen.

Wat voor processen kan ik automatiseren met XA Flow?

XA Flow is een alles-in-één softwareoplossing voor het volledig automatiseren van al uw processen.

Onze softwareoplossing helpt u om tijd en kosten te besparen zodat u zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten en uw productiviteit kunt verhogen. XA Flow combineert de kracht van uw data namelijk moeiteloos met geautomatiseerde processen, workflows en communicatie via verschillende kanalen. U kunt XA Flow onder andere inzetten voor het efficiënter inrichten en automatiseren van recruitmentprocessen, facturatieprocessen, administratieve processen, documentprocessen, verkoopprocessen en HRM-processen. Maar natuurlijk ook voor leadgeneratie, e-mailmarketing (Marketing Automation) en scan-, document- en printprocessen.

De mogelijkheden zijn eindeloos! XA-Flow werkt namelijk softwareonafhankelijk en kan eenvoudig gekoppeld worden aan bestaande bronsystemen zoals ATS-systemen, CRM-pakketten, financiële pakketten, personeelsinformatiesystemen en documentmanagementsystemen. Daarnaast natuurlijk ook aan scanners en multifunctionals (ten behoeve van input- en outputmanagement).

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Onze consultants komen graag bij uw langs om uw processen en de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie samen met u door te nemen. Uiteraard bent u ook welkom bij ons op kantoor in Amersfoort voor een uitgebreide demo.