Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Efficiëntere jobmarketing door de nieuwe OTYS integratie

Jobmarketing met efficiëntie door de nieuwe Brockmeyer-OTYS integratie
Geschreven door Sayed Nasibdar op

Als voormalig International Customer Succes Manager van OTYS was Martin Hofenk al bekend met XA Flow. In die tijd werkten ze samen aan allerlei projecten voor OTYS klanten en hebben daarmee mooie integraties geïmplementeerd. “Die klanten waren altijd hartstikke tevreden” zegt Martin, dus toen Brockmeyer een ontwikkelingspartner voor een eigen integratie met OTYS nodig had wist hij direct waar hij moest zijn.

In dit interview, nu Brockmeyer’s International Partner Manager, vertelt Martin meer over de aanstaande OTYS-Brockmeyer integratie.

Hoe is de samenwerking met XA Flow tot stand gekomen?

Brockmeyer is inmiddels een grote partij. “Dit stelt ons in staat om op grote schaal job board advertenties in te kopen en deze daardoor voordelig aan te bieden. Door deze dienst te integreren met ATS systemen zoals OTYS wordt dit beschikbaar voor veel klanten en wordt de dienstverlening van het ATS verbeterd en verbreed. Om deze reden wou OTYS graag met ons samenwerken. En hoewel wij een API hebben voor ATS-systemen had OTYS niet de development resources beschikbaar om deze koppeling zelf te leggen.

Dus toen was het zoeken naar een development partner die ons hierbij kon helpen. Dan kom ik al snel uit bij OTYS specialist XA Flow – “je kent ze, je weet wat ze kunnen en ze leveren altijd”. Dus na de assessment van onze API ging XA Flow direct aan de slag om Brockmeyer’s functionaliteiten in OTYS te integreren.

Welke functionaliteiten krijgt OTYS er zo bij?

Met de nieuwe integratie kunnen OTYS klanten gebruikmaken van Brockmeyer job marketing. Dat betekent dat klanten van OTYS hun vacatures eenvoudig kunnen promoten op externe websites. Hierbij zit de eindgebruiker zelf achter de knoppen en kan deze de vacatures snel en kostenefficiënt op verschillende jobboards plaatsen. In het systeem van Brockmeyer zijn momenteel meer dan 5.000 jobboards wereldwijd en lokaal te vinden.

Vervolgens helpt onze suggestie engine om een keuze uit al die kanalen te maken. Het algoritme kijkt niet alleen naar elementen zoals functietitel en gevraagde skills maar vooral ook naar de data die we verzamelen met de duizenden campagnes die per jaar worden uitgezet. Daaruit ontleent het systeem de best practices, waar iedere OTYS-gebruiker zo gebruik van kan maken!

Deze extra dienstverlening zorgt voor tijd en kostenbesparing bij de eindklanten. Maar ook een ATS zoals OTYS vaart hier wel bij. Hierbij werken Brockmeyer en het ATS samen op een revenue-share principe. Zo verbreedt OTYS dus niet alleen haar dienstverlening maar creëert het ook een extra inkomstenbron.

Staan er nog meer integraties op de tijdlijn?

“Er staat nog het een en ander bij ons op de pijplijn, maar hier mag ik op dit moment de namen nog niet van noemen.” Wel kan ik vast onthullen dat we verder met XA Flow gaan samenwerken om alle ATS-systemen die een eigen marketplace zoals OTYS ook te verbinden met Brockmeyer. XA Flow “kent onze API nu immers al” en het is een “professionele club die alles begrijpt van dit soort integraties - daar zijn we erg content mee”.