Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Het platform van XA Flow geeft structuur en overzicht

Ben je het overzicht kwijt? Het platform van XA Flow geeft structuur en overzicht
Geschreven door Sayed Nasibdar op

Vanaf het moment dat jij een nieuwe kandidaat vindt totdat jij deze succesvol plaatst heb je een hoop contactmomenten via allerlei verschillende tools gehad. Maar hoe houd je het overzicht tijdens dat proces? En heb je überhaupt een idee wat de doorlooptijd van nieuwe kandidaten is, hoeveel uren het jou kost om een nieuwe kandidaat te plaatsen, of hoe je dit kunt verbeteren? Het constant bijhouden en administreren van dit soort gegevens zit niemand op te wachten, dus in dit artikel leggen we uit hoe XA Flow overzicht en inzicht geeft in jouw recruitment proces.

De recruiters toolkit anno 2023

Tegenwoordig gebruik je als recruiter een hoop tools om een nieuwe kandidaat te plaatsen. Voor het sourcen van nieuwe kandidaten zijn er tools zoals Connecting Expertise. Na het sourcen plaats je kandidaten natuurlijk in je ATS-systeem. Vervolgens moet je contact opnemen en dit onderhouden. Zo stuur je e-mails met Mailchimp, automatische sms’jes via Messagebird, of gebruik je Joboti om gepersonaliseerde WhatsApp berichten te sturen. Dan heb je voor de plaatsing tools om contracten digitaal te ondertekenen en urenregistratie tools zodra de kandidaat aan het werk is.

Het probleem ligt hem niet in de tools zelf; deze zijn ontzettend handig voor wat ze doen. Maar het identificeren van de relevante gegevens en deze overhevelen naar de volgende tool gaat al gauw een hoop tijd in zitten. Tijd waar je geen inzicht in hebt. Bovendien verlies je gauw het overzicht in je werk als je constant wisselt tussen verschillende tools. Het is soms net alsof er 15 tabbladen in je browser openstaan en je elke keer weer moet oriënteren met welke je ook alweer aan het werk was.

Overzicht door verbinden

Maar wat nou als je al deze tools kunt samenbrengen in 1 systeem? Je hebt immers al een ATS-systeem waarin je alles bijhoudt. Is het dan ook niet veel handiger als je je sourcing, contact (mail, SMS, WhatsApp, etc.), contracten en urenregistratie ook vanuit dit systeem bedient?

Dat is precies wat we doen met XA Flow. Daarmee kun je al jouw tools op 1 plek samenbrengen en daar een overzichtelijk geheel in maken. Zo kun je net als een kalender widget op je smartphone bijvoorbeeld een mail widget in je ATS-systeem plaatsen. Op deze widget zie je dan real-time in welke stap van de mailflow een kandidaat zit en kun je ook direct nieuwe mails vanuit dezelfde omgeving sturen. Hetzelfde geldt voor je sms’jes, contracten, de urenregistratie en noem maar op.

Van verbinden naar inzicht

Door al je tools samen te brengen kun je met XA Flow automatisch gegevens verzamelen. Zo kun je bijvoorbeeld het sourcing moment van een nieuwe kandidaat automatisch laten vastleggen. Op die manier weet je dan altijd wat de doorlooptijd van iedere kandidaat is. Vervolgens kun je inzicht krijgen in wat deze kandidaat heeft gekost en wanneer deze zich na succesvolle plaatsing heeft terugverdiend. Met zulke inzichten kun je uiteindelijk inzien welke kandidaten het meeste opleveren, welke veel tijd kosten, of bij welke stap het vaak mis gaat bij de kandidaten in een bepaalde sector.

XA Flow helpt je dus aan de ene kant om overzichtelijker en efficiënter te werk te gaan en aan de andere kant om inzicht te krijgen in je recruitmentproces zodat je deze kan verbeteren. Het resultaat? Dat jij je kunt bezighouden met waar je echt goed in bent: recruiten!