Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Samenwerking HRC International en XA Flow

“XA Flow is het verlengstuk van OTYS voor maatwerk koppelingen”
Geschreven door Sayed Nasibdar op

HRC International is een internationaal trainings- en loopbaanontwikkelingsbedrijf voor de horecabranche. Sinds 1995 leveren ze horecatalenten aan full-service hotels. De Verenigde Staten is hun belangrijkste afzetmarkt. Floris Drabbe is mede-eigenaar van HRC en een gedreven ondernemer. Floris vertelt over de samenwerking met XA Flow als leverancier van maatwerk koppelingen.

“Wij bemiddelen al meer dan 25 jaar tussen mensen met een horeca-opleiding en Amerikaanse hotels. Dat is onze core business. Wij opereren in een nichemarkt waardoor wij niet te vergelijken zijn met traditionele recruiters. Wij rekruten koks, receptionisten, bedienend personeel enzovoort. Wij werven kandidaten over de gehele wereld. Wij werven in de hoek van stagiaires en young professionals. Vaak willen zij een jaar ervaring op doen in het buitenland en met name in Amerika. Wij hebben de status om namens de Amerikaanse overheid de visums te regelen voor onze kandidaten. Een soort vrijbrief om onze kandidaten aan een visum te helpen. Sinds 2008 hebben wij ook een eigen koksopleiding in Bulgarije. Zeker in een tijd met een gebrek aan koks is dit een segment dat inspeelt op de vraag in de markt naar vakkundig horecapersoneel. Onze kernactiviteiten hebben wij - mede door de COVID-pandemie - uitgebreid met het werven van docenten.“

Samenwerkende partners

“In eerste instantie hadden wij onze eigen databases ontwikkeld. Sinds 2013 werken wij met OTYS. Hierdoor kunnen wij ons geheel focussen op onze kernactiviteiten. OTYS is niet al te groot, werkt pragmatisch en is flexibel om mee te denken met hun klant. We kunnen altijd ons eigen sausje over hun software brengen. In de loop der jaren is OTYS wat verder verwijderd van het aanbieden van maatwerk producten en is steeds meer gaan samenwerken met partners die voor hen het maatwerkgedeelte verzorgen. Een van de partners van OTYS is XA Flow. Zo zijn wij met XA Flow in contact gekomen. “

Maatwerk functionaliteiten

“Wij wilden een aantal extra functionaliteiten die OTYS niet kon bieden. Om die reden hebben zij ons geïntroduceerd bij XA Flow. XA Flow is het verlengstuk van OTYS voor maatwerk koppelingen en maakt uitgebreide workflows om zoveel mogelijk werkzaamheden te automatiseren en te zorgen voor een goede (eerste) ervaring voor kandidaten. Een van de belangrijkste functionaliteiten is het optimaliseren van de candidate journey. Wij wilden bij alle stappen in het proces een persoonlijke sms-versturen die voor de kandidaat van belang is. Eigenlijk net als het bestellen van een pizza: bedankt voor je bestelling, de bezorger is onderweg, ben je tevreden, heeft het gesmaakt, wat is je overall rating enzovoort. Om de candidate journey te verbeteren heeft XA Flow onder andere een WhatsApp integratie ontwikkeld die is gekoppeld met Joboti. WhatsApp is nu een van onze belangrijkste communicatiemiddelen. Het werkt eenvoudig, snel en praktisch.”

Pilotproject

“De samenwerking met XA Flow is gebaseerd op een pilot van OTYS. XA Flow wil ook graag meer klanten van OTYS helpen om een verbeterde candidate journey te bieden. Het project heeft een duidelijk begin en einde. De pilot is goed verlopen; tijdens het project moesten we aan beide kanten flexibel zijn om de pilot in goede banen te leiden.

XA Flow is een team van jonge, gedreven en kundige mensen die dezelfde filosofie nadragen als wij. Quick and to the point. Het mag ook voor hen best anders en projecten hoeven niet altijd volgens de traditionele paden te verlopen. Aan het einde van de pilot hebben wij de extra functionaliteiten die wij nodig hebben en kunnen wij daar optimaal gebruik van maken. Als we in de toekomst nieuwe wensen hebben, weten wij XA Flow zeker weer te vinden!”

Bedrijfsnaam: HRC International
Website:
https://www.hrc-international.com
Branche: recruitment