Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Van CV- naar competentiegericht werven.

Van CV- naar competentiegericht werven
Geschreven door Sayed Nasibdar op

Het is in deze tijd van schaarste aan personeel ontzettend moeilijk om de juiste mensen te vinden. Veel werkgevers en recruitmentbureaus hebben immers last van de krapte op de arbeidsmarkt. Daarom is het voor recruiters interessant om kandidaten niet alleen te selecteren op basis van werkervaring en/of diploma's, maar juist op basis van competenties. Dat levert vaak mooie en passende matches op.

Selecteren op werkervaring en diploma’s is voorbij. Alles draait om competenties. Tenminste, als je de trendwatchers in recruitment mag geloven. Maar kun je als recruiter functieprofielen en cv’s geheel overboord gooien en je selectie beter volledig richten op competenties? Het antwoord is aan jou. Maar, weet in ieder geval zeker dat je op de juiste competenties selecteert!

Het voordeel van selecteren op competenties is dat je dicht bij de interesse van de kandidaat komt. Het nadeel van competenties is dat ze bijna dagelijks kunnen veranderen. In tegenstelling tot een functieprofiel wat jaren hetzelfde kan zijn. Werving en selectie op basis van competenties is zeker interessant. Maar besef goed dat als je eraan begint, je vrijwel niet meer kunt stoppen. Competenties veranderen sneller dan taken. Zowel bij werkgevers als bij werknemers.

XA Flow kan op verschillende manieren een bijdrage leveren aan selectie op basis van competenties. Wij kunnen je kandidatendatabase uitbreiden met competenties. Competenties die we integreren in een workflow en op basis van competentietesten ingevoerd kunnen worden. Vervolgens worden de competenties vastgelegd in jouw eigen ATS-systeem. Bij nieuwe vacatures vul je vervolgens als matchcriteria ook de competenties in, zodat je ATS automatisch kandidaten kan voorstellen die daarbij passen.

Geïnteresseerd hoe wij je kunnen helpen bij selecteren op basis van competenties? Gewoon even contact met ons opnemen. Wij laten je graag ónze competenties zien.

Sayed Nasibdar