Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Hollen of stilstaan

Hollen of stilstaan
Geschreven door Sayed Nasibdar op

Ondanks de ups en downs voor sommige bedrijven, kijken wij terug op een stabiele groei in 2021 voor XA Flow. De automatisering in de recruitment branche is in een stroomversnelling geraakt. Recruiters zijn bereid om te investeren in het automatiseren van repeterende bedrijfsprocessen en processen die de communicatie met kandidaten beter, sneller en persoonlijker maken. Ook hebben wij het afgelopen jaar gezien dat interne processen bij bedrijven nog belangrijker worden om succesvol te zijn. Medewerkers waren soms uit beeld en moesten vaak op afstand gestuurd worden.

Ontwikkelingen in de recruitmentbranche

De werkdruk voor recruiters was het afgelopen extreem; het was vaak hollen of stilstaan. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde time to hire steeg van 57 dagen vorig jaar naar 65 dagen dit jaar. Voor profit-organisaties was het lastiger (68 dagen) om vacatures in te vullen dan voor non-profitorganisaties (61 dagen). Recruitmentbureau ’s werden sneller ingeschakeld voor het aannemen van grote aantallen medewerkers. Hierdoor was er soms een verschuiving van kwaliteit naar kwantiteit. De onzekerheid heerste. Doordat veel bedrijven dicht moesten, werden (noodgedwongen) vaker met online interviews en -assessments gewerkt. Dit vroeg om de juiste tools en verdere automatisering van het recruitmentproces. Winnaars in de recruitmentbranche zijn tegenwoordig de bedrijven die innovatieve tools omarmen.

Processen aantrekkelijk houden

Bedrijven staan te springen om jong talent. Zij willen hun bedrijfsproces aantrekkelijk houden voor nieuw talent door alle vervelende taken weg te nemen. Aan de hand van standaard integraties kunnen wij het gemak voor recruiters vergroten door alle beheersystemen aan elkaar te koppelen. Met maatwerk projecten kunnen wij de meest uiteenlopende processen optimaliseren. We maken een stappenplan hoe een kandidaat op een aantrekkelijke en efficiënte manier door het wervingsproces wordt geleid. Dat betekent herhalende stappen wegnemen, automatische berichtgevingen en persoonlijke pagina’s over de voortgang van de kandidaat. Het zijn zo maar wat voorbeelden.

Plannen voor 2022

Het komende jaar willen wij graag workshops organiseren om samen met de klant te brainstormen over de actuele ontwikkelingen in de markt. We willen samen een plan maken hoe voor hen de optimale situatie kan worden bereikt. Kandidaten ervaring wordt belangrijker. Hoe ga jij je als bedrijf onderscheiden van velen andere in een online wereld? In 2022 blijven wij ons ook focussen op het verbeteren van de candidate journey’s. Wij hebben hiervoor al handige tools ontwikkeld maar we zullen ons blijven inzetten om tools te ontwikkelen waarmee recruiters zich kunnen onderscheiden in hun branche. Een voorbeeld is onze track and trace-oplossing voor kandidaten en de verschillende automatische workflows voor recruiters.

Het team van XA Flow stond in 2021 graag voor je klaar. In 2022 zal dat zeker niet anders zijn. Een gezond en succesvol 2022 toegewenst.

Sayed Nasibdar