Meer structuur en overzicht door XA Flow!
Meer structuur en overzicht door XA Flow!

Door de tools de bron niet meer zien

Door de tools de bron niet meer zien
Geschreven door Sayed Nasibdar op

Anno 2022 zien wij dat recruitmentorganisaties de meest uiteenlopende tools, hulpmiddelen en software bots inzetten om geschikte kandidaten te vinden. Door de sterke toename van recruitmenttools - die te pas en te onpas worden ingezet - zien veel organisaties door de tools de sollicitant en zijn candidate journey niet meer.

Denk bij recruitmenttools aan de verschillende jobboards, social media, referral websites en softwarerobots. Handige hulpmiddelen die meestal worden ingezet om het recruitmentproces te stroomlijnen. Ze worden vaak gebruikt naast hun eigen bronsysteem (ATS) en zijn vooral (lees: uitsluitend) goed in één bepaald onderdeel. Bijvoorbeeld het zoeken naar interessante profielen op social media, het publiceren van vacatures op een bepaalde jobboard, het tracken van kandidaten enzovoort.

Het gebruiken van deze tools maakt het vinden van kandidaten wellicht makkelijker. Wellicht, want in de praktijk van recruiters kosten de tools vaak veel tijd om na hun inzet alle data, zoals cv’s, NAW-gegevens enzovoort op een uniforme manier te verzamelen en te verwerken. Dit is echter noodzakelijk voor het optimaliseren van je bedrijfsvoering.

XA Flow kan uitkomst bieden. Wij kijken met een frisse en objectieve blik bij jouw organisatie naar binnen, brengen knelpunten overzichtelijk in kaart en bieden praktische digitale oplossingen om jouw organisatie efficiënter en effectiever te laten functioneren. XA Flow kan zorgen voor een gestroomlijnd proces, zonder gedoe. Wij helpen organisaties door alle tools en hulpmiddelen die zij willen inzetten centraal aan te sturen. Het resultaat is dat gegevens op een uniforme manier worden ontsloten en opgeslagen worden in het bronsysteem: het ATS van hun keuze. Zo blijven recruiters, ook als zij verschillende tools gebruiken om de candidate journey te verbeteren, toch de bron nog zien.

Sayed Nasibdar
Sales Manager Solutions